Difference between revisions of "Sound doesn't work - Static noise instead of sound"

From RSWiki
Jump to navigation Jump to search
 
Line 1: Line 1:
{{AdWords}}
+
{{Deprecated}}
 
 
 
===Broken audio in Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex?===
 
===Broken audio in Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex?===
 
Ubuntu 8.10 uses the PulseAudio sound system which may result in audio playback problems with some sound cards. A solution that worked for me is to go to your System menu, Preferences and Sound to bring up the sound menu and change all settings to use Alsa for playback as shown in the screen shot.
 
Ubuntu 8.10 uses the PulseAudio sound system which may result in audio playback problems with some sound cards. A solution that worked for me is to go to your System menu, Preferences and Sound to bring up the sound menu and change all settings to use Alsa for playback as shown in the screen shot.
Line 17: Line 16:
  
 
[[Category:Linux]]
 
[[Category:Linux]]
 
{{AdWords2}}
 

Latest revision as of 11:45, 27 February 2017

Announcements.png This information is deprecated. It should be considered end of life and should not be used in any production setting

Broken audio in Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex?

Ubuntu 8.10 uses the PulseAudio sound system which may result in audio playback problems with some sound cards. A solution that worked for me is to go to your System menu, Preferences and Sound to bring up the sound menu and change all settings to use Alsa for playback as shown in the screen shot.

Soundprops.jpg

Open a terminal console and enter the following to kill Pulse Audio:

pulseaudio -k

Now enter the following to reload Alsa:

sudo alsa force-reload

Your audio playback should now work.